Eten bij Rufus

Hier doen sterke verhalen de ronde! Praat lekker mee, bestel een drankje en neem de verhalen met een korreltje zout. Het kleine café met zijn deels overdekte terras biedt een prachtig uitzicht op de polder en over het water. Geniet van de voorbij varende bootjes op onze loungebanken aan het water geniet u van de langsvarende bootjes en bijvoorbeeld een heerlijk ontbijt, koffie met gebak, lunch of borrel. Fijn liggen in het gras of op een zitzak kan ook! 

 

Kinderen: kleine en grote kinderen kunnen bij ons lekker spelen in de speeltuin met trampoline!  ze kunnen plonzen in de waterspeeltuin, voetballen op het voetbalveldje en  gebruik maken van onze kano’s, speelsurfplank en speelbanden. Als het echt slecht weer is hebben we een spelletjeskist.

Beamer- Groot scherm: bij grote voetbal- of schaatsevenementen hebben wij een beamer met scherm beschikbaar in het café. Natuurlijk is de beamer ook te gebruiken om je feest of vergadering van beeld te voorzien.

Fietspontje: sinds 2009 is er een fietspontje over de Oudewegvaart.  De aanlegplaats van de pont is het haventje voor het terras bij Rufus aan het Water. Fietsers en wandelaars kunnen voor of na de overtocht lekker uitrusten op het terras. Ook als beginpunt van een dagtocht is Rufus aan het Water uitermate geschikt. De bedieningstijden van het pontje zijn als volgt:

  • 1 april t/m 30 april dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.
  • In het paasweekend en op de zaterdagen en zondagen van het herfstweekend van 10.00 tot 18.00 uur.
  • 1 mei t/m 15 september dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur.
  • 16 september t/m 15 oktober dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.

De kosten zijn €1,- per persoon.

 

Openingstijden: ons Café aan het water  is geopend van 1 april tot met 31 oktober:

Door de week in april en oktober van 9.00 tot 18.00 uur.

Weekenden (vrijdag, zaterdag) van 9.00 tot 20.00 uur.

Door de week mei t/m september van 9.00 tot 18.00 uur. (keuken is ‘s avonds alleen open bij reserveringen)

Weekenden (vrijdag, zaterdag) van 9.00 tot 22.00 uur, keuken open tot 20.30. (Bij slecht weer kunnen wij besluiten eerder dicht te gaan, het is verstandig even te bellen)

In de mei- en grote vakantie: Iedere dag van 9.00 tot 22.00 uur, keuken open tot 20.30.

De keuken is alle weekenden open op vrijdag, zaterdag en zondag en doordeweeks in alle vakanties.

Groepen kunnen buiten genoemde openingstijden terecht op reservering.

Hier prijzen invullen

Wat onze klanten zeggen

Marjolijn
"Prachtig uitzicht op het terras aan het water, de bootjes bekijken die langskomen varen verveelt nooit. En dit alles onder het genot van een goede cappuccino en een lekker stuk taart!"
Marjolijn, Sneek
Roy
"We komen elk jaar varen in Friesland en een vaste stop is Rufus, voor de kinderen een leuke plek om te spelen en voor ons een gezellige sfeer en lekker eten."
Roy, Den Haag