koos

Nieuwsbrief december 2018

Er gebeurt veel in de polder bij Rufus aan het water. Graag geven we een overzicht van alle veranderingen die jullie komend seizoen gaan zien. De camping is geëgaliseerd en opnieuw ingedeeld. Ook is de Meer informatie

  • rufus
  • wordt
  • steeds
  • mooier
  • en prettiger
  • om
  • te
  • zijn

Er gebeurt veel in de polder bij Rufus aan het water. Graag geven we een overzicht van alle veranderingen die jullie komend seizoen gaan zien.

De camping is geëgaliseerd en opnieuw ingedeeld. Ook is de indeling veranderd. Vooraan zijn nu 8 mooie grote kampeerplaatsen, geschikt voor grote tenten, caravans en campers. Deze plaatsen hebben allemaal stroom (gezekerd nu) en er zijn 2 watertappunten in de buurt.  Daarachter is een veld voor kleine tentjes. En daar weer achter is een speelplek , trapveldje en een vuurhut: overdekt een fikkie stoken voor wie maar wil. Voor allle gasten verhuren we vuurschalen, houtkachels en houtskoolbarbecues.

Rufus heeft komend seizoen een aantal eigen fietsen in de verhuur. Deze kun je ter plekke huren of van te voren reserveren.

De Liefde wordt gerestaureerd. Al het slechte staalwerk wordt vervangen en er komt een stalen kuipvloer in het schip met banken. Daarna gaat het schip naar de straler en wordt opnieuw gespoten. De nieuwe kleuren blijven nog even geheim! de klus begint in januari en ik zal af en toe foto’s op de site of facebook zetten over de voortgang.

En verder zijn al op de werf geweest de Koos, de foxen en de Lyts. Zie de foto’s voor het resultaat.

Het Bovenhuis heeft een kleine puntjes ronde gehad en is weer fris geverfd. Ook is er en nieuwe buitentrap van hout geplaatst en is de bestrating nieuw gelegd. We verhuren de kamers het hele jaar door en we hebben de hele winter dus gasten. Tussen Kerst en Oud en Nieuw zitten we nagenoeg vol! En als het gaat vriezen zal het wel storm lopen.  Omdat het een succes is en omdat we steeds meer vraag hebben naar kamers en minder naar groepsaccommodatie gaan we in 2 fasen de boerderijkamers verbouwen: deze winter zijn de kamers sinne, wetter en wyn aan de beurt. De kamers worden opgeknapt en opnieuw ingericht. De gang wordt er deels bij betrokken en dus worden 2 kamers ook groter. Dat betekent wel dat de kamers alleen van buiten te bereiken zijn. Volgende winter is de andere gang aan de beurt: we willen dan dezelfde kwaliteit kamers bouwen als de rest (minder bedden dus).

De haven is weer eens uitgebaggerd. Diepte is gemiddeld weer 1.70. Dus vaar niet te hard je box in want je remt niet meer automatisch af……..

Kantoor en wasruimte zijn opgeknapt: schilderwerk en nieuwe balie op kantoor en de wasruime is ook geschilderd en krijgt een mooie nieuwe vloer.

Afval: Rufus wil vanaf komend seizoen bewuster omgaan met afval. We merken nu dat bij vertrek van gasten er een flinke bult achterblijft iedere dag. Niet alleen keukenafval maar ook tientallen dozen en helaas ook veel grofafval: barbecues, luchtbedden, stoelen etc. we zijn nog aan het nadenken hoe we dit kunnen aanpakken. Een idee is om bij de oprit naar de parkeerplaats een plek te maken waar je opvouwkratjes en grote tassen kunt pakken als je boodschappen gaat doen. Dat scheelt al in het aantal dozen dat iedere dag het terrein op komt. Graag horen we goede ideeën van jullie. Mail ons gerust!

Tot zover het nieuws uit de kluspolder.

groeten van het hele team.

Vraag hieronder meer informatie aan

Bij Rufus aan het Water zijn er vele mogelijkheden om uw reis naar Friesland zelf op maat samen te stellen. Van een gezellige familiereis tot een gezellig groepsuitje. Wij beschikken over vele faciliteiten van accommodatie tot een een gezellig cafe / restaurant. Vul onderstaande formulier in en wij nemen direct contact met u op, om uw wensen te bespreken en een passende offerte voor u te maken.

 Dhr, Mevr.
* Verplichte velden