20140131_152519_resized

De Vios (12-14 personen)

Groepsaccommodatie ‘De Vios’ is een leuke knusse, eenvoudige groepsaccommodatie / slaapschip voor 12-14 personen gelegen op een toplocatie in Friesland aan de haven van Rufus aan het Water, tussen Joure en Sneek, vlakbij het Sneekermeer. Meer informatie

  • historisch vrachtschip 1926
  • houtkachel
  • buitenruimte, picknickbanken
  • sfeervol
  • verhuur zeilboten en sloepen
  • catering mogelijkheden
  • cafe met terras aan het water
  • fietsverhuur, ook elektrisch
Groepsaccommodatie ‘De Vios’ is een leuke knusse, eenvoudige groepsaccommodatie / slaapschip voor 12-14 personen gelegen op een toplocatie in Friesland aan de haven van Rufus aan het Water, tussen Joure en Sneek, vlakbij het Sneekermeer.

In onze haven ligt ‘De Vios’ afgemeerd, een oud binnenvaartschip wat is omgebouwd tot een eenvoudige en sfeervolle groepsaccommodatie. Het schip is ingericht met volledig ingerichte open keuken en een huiselijke leefruimte met houtkachel. Met mooi weer verblijf je heerlijk aan dek of op het grasveld naast het schip.Daar is ook een buitenzitje afgescheiden door een schutting; een prima plek om gezellig met elkaar te zitten en eventueel te barbecueën.

Het schip heeft 12 slaapplaatsen, dit is uit te breiden met 2 slaapplaatsen van de Roef.Tussen het slaap- en zitgedeelte is de ingang. Daar is ook een toilet en eenvoudige wasgelegenheid. Douchen en meer toiletten zijn te vinden in het havengebouw (op 40 meter lopen).

Indeling kamers groepsaccommodatie ‘De Vios’

Groepsaccommodatie ‘De Vios’ heeft vijf “hutten” met in totaal twaalf kooien. Twee hutten hebben een tweepersoons kooi, de derde hut heeft drie eenpersoons kooien, de vierde hut heeft een eenpersoons kooi (snurkershutje) en de vijfde hut heeft vier eenpersoons kooien (twee boven elkaar). De Roef heeft een tweepersoons kooi, deze ruimte is afgescheiden van de rest van het schip. Het beddengoed (hoeslaken, dekbed of slaapzak, kussensloop) dient zelf meegenomen te worden of kan bij Rufus gehuurd worden tegen een klein bedrag.

Inventaris keuken ‘De Vios’ Kookplaat met vier branders en een grote losse brander. Een koelkast met klein vriesvak, professioneel koffiezetapparaat (filters hebben wij), waterkoker. Aanrecht met twee spoelbakken. Complete inventaris: bestek, borden, mokken, schalen, thermoskannen etc. Zelf meenemen: afwasmiddel, thee- hand- en vaatdoeken.

Schoonmaak De schoonmaak van de ‘De Vios’ kan zelf gedaan worden. Ook bestaat de mogelijkheid de schoonmaak af te kopen voor € 60,-. De accommodatie dient dan veegschoon achtergelaten te worden en de afwas moet gedaan zijn. Schoonmaakmiddelen en wc-papier moeten zelf meegenomen worden; deze moeten biologisch afbreekbaar zijn omdat Rufus een eigen natuurlijke afvalwater zuivering heeft. Chloor is niet toegestaan!

Algemene faciliteiten Rufus 

Vios 12 personen 

Andere periodes op aanvraag.

Periodes 2018 1 jan -

2 apr
2 apr -

30 apr
30 apr -

2 jul
2 jul -

3 sep
3 sep -

1 okt
1 okt -

29 okt
29 okt -

31 dec
Midweek € 411,- € 509,- € 611,- € 611,- € 611,- € 509,- € 411,-
Weekend € 380,- € 430,- € 511,- € 511,- € 511,- € 430,- € 380,-
Week € 611,- € 700,- € 830,- € 830,- € 830,- € 700,- € 611,-
Speciale periodes Datum Prijs
Hemelvaart9 mei - 13 mei€ 761,-
Pinksteren18 mei - 21 mei€ 688,-
Fronleichnam30 mei - 3 jun€ 761,-
Opties Prijs
Kamer 4 personen per nacht vanaf€ 72,-
Kamer 6 personen per nacht vanaf€ 108,-
Huur valken, foxen, platbodems en sloepen (zie boten huur) per dag vanaf:€ 70,-
Huur BBQ apparaat€ 20,-
Ontbijt per persoon vanaf€ 9,50
Beddengoed per set€ 8,-
Badhanddoeken 2 stuks€ 3,50

Vraag hieronder meer informatie aan

Bij Rufus aan het Water zijn er vele mogelijkheden om uw reis naar Friesland zelf op maat samen te stellen. Van een gezellige familiereis tot een gezellig groepsuitje. Wij beschikken over vele faciliteiten van accommodatie tot een een gezellig cafe / restaurant. Vul onderstaande formulier in en wij nemen direct contact met u op, om uw wensen te bespreken en een passende offerte voor u te maken.

 Dhr, Mevr.
* Verplichte velden