Faciliteiten Rufus algemeen

Faciliteiten Rufus algemeen

Wifi: op het hele terrein van Rufus is Wifi gratis beschikbaar. Het hele systeem is in het najaar van 2017 vernieuwd en de snelheid is flink omhoog gegaan.

Parkeren: Rufus heeft een eigen parkeerplaats waar je gratis kan parkeren. Sinds 2015 hebben we een oplaadpaal voor elektrische auto’s (2 tegelijk)

Voor de kinderen: speeltuin met trampoline, schommels, grote hangmat, klimhuis en glijbaan. Waterspeeltuin met evenwichtsbalk, zwaaitouw, zwemtrap, drijfmiddelen. Voetbalveld met twee doeltjes. Speelgoed en spelletjes in het café. En voor de stoere kinderen hebben we een boomhut. In de boerderij accommodatie is een tv kamer met video-speler. Op de minicamping liggen kano’s waar gratis gebruik van gemaakt kan worden. In het havengebouw staat een voetbalspel.

Botenhelling: voor kleine open boten is er een botenhelling om bootjes in en uit het water te halen. De boten kunnen daar ook gestald worden.

Lier: boten tot 1000 kg kunnen we in en uit het water takelen.

Vissteiger: bij de minicamping is een kleine vissteiger.

Haven: er is een gezellige haven met ligplaatsen voor eigen boten en voor passanten. Stroom en water is beschikbaar. We hebben een waterpomp om boten mee af te spoelen. In het havengebouw zijn uitstekende sanitaire voorzieningen.

Minicamping: mogelijkheid om tentje of tent op te zetten. Kamperen met caravan of camper is ook mogelijk! Stroom en water zijn verkrijgbaar op de minicamping. Honden toegestaan. Op de minicamping is een vuurplaats en barbecue plaats waar iedereen gebruik van kan maken. Stookhout is op Rufus (tegen betaling) verkrijgbaar.

Café: altijd open voor een hapje of drankje. Terras met loungebanken aan het water. Informatie over de omgeving beschikbaar. Beamer met groot scherm voor evenementen. Op Rufus kun je met pin betalen, zowel op kantoor als in het café.

Fietsen en wandelen: vanuit Rufus kun je prachtige wandelingen maken, er zijn diverse routes mogelijk (vier tot tien km). Al tien jaar vaart er ook een fietspont over de Noorder oudeweg. Rufus is onderdeel van het fietspadenplan. Fietskaarten zijn op kantoor verkrijgbaar. Overzet kost € 1,- p.p. Op Rufus hebben we fietsen te huur, ook elektrisch!

Rioolzuivering: Rufus heel een eigen rioolzuivering. Al het afvalwater wordt op eigen terrein gezuiverd middels een helofytenfilter (rietveld). Na zuivering loopt het water gewoon de sloot in naast het terrein. Bij het rietveld staat een informatiebord waarop staat te lezen hoe het systeem precies werkt.