De omgeving van Rufus

Rufus ligt in de polder tussen enkele bekende meren van Friesland: Snekermeer en Langweerder Wielen.

Wandelen: de kop van de blokslootpolder is een natuurgebied waar je kunt wandelen. Er zijn verschillende routes en het grootste rondje is ongeveer 5 kilometer. Als je bij Rufus met het pontje oversteekt kun je ook een mooie ronde wandelen langs Goingarijp en de Swettepoel (ongeveer 10 km.).

Fietsen: het fietspaden netwerk loopt over ons terrein en Rufus is dus een prima startplek voor mooie fietstochten.

 

De Put van Nederhorst: Dit is een prachtig plek om lekker te zwemmen met een mooi zandstrand waarbij toiletten aanwezig zijn. ‘Het gat’ zoals het plaatselijk genoemd wordt, is ontstaan door een zandafgraving. Dit zand is gebruikt om de nabij gelegen A7 aan te leggen. Daarom is het om sommige plekken wel meer dan 20 meter diep. Het water in dit gat is heel helder en het zicht varieert tussen de 2 en 5 meter. Er wordt hier ook veel gedoken en daarvoor zijn verschillende objecten onderwater aangebracht om te verkennen. Ook voor vissers is dit een mooie plek, aangezien er verscheidene soorten vissen in vrij zijn gelaten waaronder ook enorme snoeken van soms wel 20 kg.
[Foto van de locatie]

Joure  is klein, sfeervol en heeft verassend veel faciliteiten: een leuk museum, grote sauna, sfeervolle winkelstraat met speciale winkels, prachtig hotel (Hotel herberg Joure), uitstekende restaurantjes. Bovendien is het de plaats van ambachten: koffie van Douwe Egberts en een museumwinkel, Klokkenmakerijen, Edelsmeden. Allen te zien en bezoeken. En natuurlijk staat Joure bekend op z’n vele evenementen, waarvan de ballonfeesten in de zomer het grootste is.

www.joure.nl

ballonfeesten

www.swimfun.nl

Sneek: de watersportstad van Friesland: levendig, veel evenementen en een mooi oud centrum. Op 10 kilometer afstand van Rufus, er is een goede ov verbinding.

www.vvvzuidwestfriesland.nl

sneekismeer.nl

 

 

frieslandagenda wat is er te doen in friesland, iedere dag

frieslandbeweegt evenementen, wandelen en sporten in friesland

boerderijvakanties overnachten op het platteland