barbecue

café aan het water

Hier doen sterke verhalen de ronde! Praat lekker mee, drink een biertje of een wijntje en neem de verhalen met een korreltje zout. Het kleine café met zijn (deels) overdekte terras biedt een prachtig uitzicht op Meer informatie

 • ongedwongen huiselijke sfeer
 • lekker gezond eten
 • groot terras aan het water
 • loungebanken en zitzakken
 • lekker in het gras liggen
 • speeltuin en waterspeelplek
 • fietspontje
 • gratis internet

Hier doen sterke verhalen de ronde! Praat lekker mee, drink een biertje of een wijntje en neem de verhalen met een korreltje zout. Het kleine café met zijn (deels) overdekte terras biedt een prachtig uitzicht op de polder en over het water. Geniet van de voorbij varende bootjes en raak onder indruk van de vele vluchten ganzen, de ooievaars en reigers. Het is de plek om nieuwe vergezichten te zien!

Ons Terras: het terras van Rufus aan het Water ligt direct aan het vaarwater van de Noorder Oudeweg.  Ga zitten aan de  lange tafels, de picknickbanken of relax in een van de loungehoekjes aan de vaart en geniet van een heerlijk ontbijt, koffie, lunch of borrel. Fijn liggen in het gras of op een zitzak kan ook!

Vuurplaats: voor sfeervolle avonden hebben we een vuurplaats. Hier kun je heerlijk samen kletsen,  stil zijn en  nagenieten van de dag.

Kinderen: kleine en grote kinderen kunnen lekker spelen in de speeltuin met trampoline!  Plonzen in de waterspeeltuin, lekker voetballen op het voetbalveldje, of gebruik maken van onze kano’s, speelsurfplank en speelbanden. Als het echt slecht weer is (dat is bij Rufus aan het water bijna nooit;-) hebben we een spelletjeskist.

Beamer- Groot scherm: bij grote voetbal- of schaatsevenementen hebben wij een beamer met scherm beschikbaar in het café. Natuurlijk is de beamer ook te gebruiken om je feest of vergadering van beeld te voorzien.

Fietspontje: sinds 2009 is er een fietspontje over de Oudewegvaart.  De aanlegplaats van de pont, is het haventje voor het terras bij Rufus aan het Water. Fietsers en wandelaars kunnen voor of na de overtocht lekker uitrusten op het terras. Ook als beginpunt van een dagtocht is Rufus aan het Water uitermate geschikt. De bedieningstijden van het pontje zijn als volgt:

 • 1 april t/m 30 april dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.
 • In het paasweekend en op de zaterdagen en zondagen van het herfstweekend van 10.00 tot 18.00 uur.
 • 1 mei t/m 15 september dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur.
 • 16 september t/m 15 oktober dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.

De kosten zijn €1,- per persoon.

Feesten en partijen: onze boerderij en het café zijn te huur voor je eigen feest of partij. In de wintermaanden kan dit iedere dag. In het zomerseizoen kan dit in overleg op bepaalde dagen ook. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Openingstijden: ons Café aan het water  is geopend van 1 april tot met 15 oktober: Van zondag tot donderdag van 09.00 tot 20.00 uur en de keuken tot 19:30, weekenden (vrijdag en zaterdag) van 09.00 tot 22.00 en de keuken tot 21:00. Bij Rufus kun je uitgebreid ontbijten, lekker lunchen, koffie- of theedrinken, borrelen  met tapas en een frisse wijn of koud biertje. Dineren is ook nog mogelijk uiteraard.

Herfst en Winter: Rufus aan het Water is ook in de herfst en winter een heerlijke plek om te zijn. In deze periode kan, op aanvraag. het café ook voor groepen open zijn. En natuurlijk is ons café open als er ijs ligt!  Dat is namelijk een unieke gelegenheid om elkaar op het ijs en met koek en zopie te ontmoeten.