_DSC4779

café aan het water

Hier doen sterke verhalen de ronde! Praat lekker mee, drink een biertje of een wijntje en neem de verhalen met een korreltje zout. Het kleine café met zijn (deels) overdekte terras biedt een prachtig uitzicht op Meer informatie

 • ongedwongen huiselijke sfeer
 • lekkeren gezond eten
 • groot terras aan het water
 • loungebanken en zitzakken
 • lekker in het gras liggen
 • speeltuin en waterspeelplek
 • fietspontje
 • gratis internet

Hier doen sterke verhalen de ronde! Praat lekker mee, drink een biertje of een wijntje en neem de verhalen met een korreltje zout. Het kleine café met zijn (deels) overdekte terras biedt een prachtig uitzicht op de polder en over het water. Geniet van de voorbij varende bootjes en raak onder indruk van de vele vluchten ganzen, de ooievaars en reigers. Het is de plek om nieuwe vergezichten te zien!

Ons Terras: het terras van Rufus aan het Water ligt direct aan het vaarwater van de Noorder Oudeweg. op onze loungebanken aan het water geniet u van de langsvarende bootjes en bijvoorbeeld een heerlijk ontbijt, koffie, lunch of borrel. Fijn liggen in het gras of op een zitzak kan ook!

Vuurplaats: voor sfeervolle avonden hebben we een vuurplaats. Hier kun je heerlijk samen kletsen en  nagenieten van de dag.

Kinderen: kleine en grote kinderen kunnen bij ons lekker spelen in de speeltuin met trampoline!  Plonzen in de waterspeeltuin, voetballen op het voetbalveldje, gebruik maken van onze kano’s, speelsurfplank en speelbanden. Als het echt slecht weer is (dat is bij Rufus aan het water bijna nooit;-) hebben we een spelletjeskist.

Beamer- Groot scherm: bij grote voetbal- of schaatsevenementen hebben wij een beamer met scherm beschikbaar in het café. Natuurlijk is de beamer ook te gebruiken om je feest of vergadering van beeld te voorzien.

Fietspontje: sinds 2009 is er een fietspontje over de Oudewegvaart.  De aanlegplaats van de pont is het haventje voor het terras bij Rufus aan het Water. Fietsers en wandelaars kunnen voor of na de overtocht lekker uitrusten op het terras. Ook als beginpunt van een dagtocht is Rufus aan het Water uitermate geschikt. De bedieningstijden van het pontje zijn als volgt:

 • 1 april t/m 30 april dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.
 • In het paasweekend en op de zaterdagen en zondagen van het herfstweekend van 10.00 tot 18.00 uur.
 • 1 mei t/m 15 september dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur.
 • 16 september t/m 15 oktober dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.

De kosten zijn €1,- per persoon.

Openingstijden: ons Café aan het water  is geopend van 1 april tot met 31 oktober:

Door de week in april en oktober van 9.00 tot 18.00 uur.

Weekenden (vrijdag, zaterdag) van 9.00 tot 20.00 uur.

Door de week mei t/m september van 9.00 tot 18.00 uur. (keuken is ‘s avonds alleen open bij reserveringen)

Weekenden (vrijdag, zaterdag) van 9.00 tot 22.00 uur, keuken open tot 20.30.

In de mei- en grote vakantie: Iedere dag van 9.00 tot 22.00 uur, keuken open tot 20.30.

De keuken is alle weekenden open op vrijdag, zaterdag en zondag en doordeweeks in alle vakanties.

Groepen kunnen buiten genoemde openingstijden terecht op reservering. Bij Rufus kun je uitgebreid ontbijten, lekker lunchen, koffiedrinken met gebak, borrelen  met tapas, of een lekkere daghap eten.

Herfst en Winter: Rufus aan het Water is ook in de herfst en winter een heerlijke plek om te zijn. In deze periode kan, op aanvraag het café ook voor groepen open zijn en serveren wij een winterbbq of een lekker buffet.. En natuurlijk is ons café open als er ijs ligt!  Dat is namelijk een unieke gelegenheid om elkaar op het ijs en met koek en zopie te ontmoeten.